Yumurtalık (Over) Kanseri genellikle menopoz sonrası kadınlarda görülmektedir. Yumurtalık Kanserinde erken teşhiste %80-90 oranında iyileşme gözlemlenirken ileri zamanlardaki teşhislerde bu oran %40-50’ye düşmektedir.
Vücutta önemli görevleri olan pankreas, 15 cm ye yakın uzunluğuyla mide, onikiparmak bağırsağı ve kalın bağırsak etrafında karnın en arka bölümünde bulunmaktadır.
Yutaktan ve yemek borusundan başlayan kansere yemek borusu (özefagus) kanseri denir. Bu kanserin 2 çeşidi bulunmaktadır: Yassı hücreli (skuamöz) ve adeno kanseridir.
Rahim Kanseri kadınlarda en sık rastlanan kanser türlerinden biridir. Rahim kanserinde erken teşhis oldukça önem taşımaktadır. Tedaviye kanserin erken evrelerinde başlandığında tedavilerin başarı oranları çok yüksektir.
Polikistik over, kadınlarda çok sık görünen hormonal bir bozukluk olarak bilinir. Yumurtalıklardan bazı hormonlar salgılanır. Bunlardan biri androjen hormonudur. Androjen hormonunun çok fazla salgılanması durumunda polikistik over ortaya çıkar. Bu hormonun fazla salgılanması cilt bariyerini de olumsuz etkiler. Sivilce ve yağlanma sorunları ortaya çıkar. Ayrıca kıllar daha kalın ve daha fazla çıkar. Bu da kadınları mutsuz ve huzursuz eder.
Mesanemiz, böbreklerden gelen idrarı toplayan ardından idrarı vücudun dışına atan organımızdır. Mesanenin iç tabakası kendine özel bir dokuyla kaplıdır.
Kısırlık, bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin belirli, düzenli periyodlarla ve korunmasız cinsel ilişkiye girmelerine rağmen gebeliğin oluşamaması durumudur.
Melanom hiçbir belirti vermeden cilt üzerinde bir ben suretinde bile meydana gelebilen kötü huylu bir cilt timörüdür.Melanomun kaynağı, melanosit denen hücrelerdir. Bunlar bronzlaşmamızı sağlayan ve cildimize rengini veren melanin pigmentini üretmektedirler.
Kadınlar her ay düzenli olarak adet görür. Bu süreçte döl yatağından kan gelir ve regl adı verilen olay gerçekleşir. Her kadın adet olması gerektiği zamanı hesaplar. Adetin ilk gününden diğer adet gününe kadar adet döngüsü hesaplanır. Bu hesaplamalar dışında kişinin adet görmesi veya aşırı kanamasının olması adet düzensizliği olarak isimlendirilir.
Meme Kanseri, memeyi oluşturan dokulardaki hücrelerin değişime uğrayarak, çoğalması ile oluşan kötü huylu timör sonucu oluşan bir kanser türüdür.Kanserli hücreler önce kendi çevresine daha sonra yakınlardaki lenf bezlerine sıçramaktadır.
Rahim ağzı kanseri kadınlarda sık karşılaşılan ve kanser türleri arasında en yaygın görülen kanserdir. Rahim ağzı kanseri, rahim ağzını etkileyen bir kanserdir. Rahim ağzı kanserine sebep olan etken HPV virüsüdür. Bu virüs oldukça sinsidir ve belirti göstermez. Ayrıca HPV virüsü oldukça bulaşıcıdır. Eğer virüs vücut hücrelerinden daha güçlüyse rahim ağzında tümör yani kanser hücreleri meydana geliyor. Rahim ağzı kanseri için tedavi seçenekleri bulunuyor.
Böbrek kanseri, böbreklerin işlevini ve şeklini yitirerek aşırı büyümesidir. Sebebi belli olmamakla beraber sigara ve obezitenin kanser riskini arttırdığı bilinmektedir.
Günümüzde kolon kanserinin tanı ve tedavisinde büyük gelişmeler yaşanmıştır. Buna rağmen yine de kolon kanseri tüm dünyada görülen önemli bir sağlık problemidir ve her yıl binlerce insan bu kanserden hayatını kaybetmektedir.
Erkeklerde görülen ve kalıtsal özellik taşıyan prostat, idrar torbasını çıkışını çevreleyen bir salgı bezinin neden olduğu hastalıktır. Erkeklerin erginlik çağından başlayarak görülen prostat hastalığı erken tanı ve tedavide tamamen ortadan kaldırılabilir bir hastalıktır.
Kanser günümüzde tedavisi zor olan ağır bir hastalıktır. Fakat tedavisi mümkündür. Kanserin tedavisini hızlandıran en önemli faktörlerden birisi erken teşhistir. Günümüzdeki imkanlar ve modern tıp sayesinde kanser erken teşhis edilebilmektedir
Karaciğer kanseri karaciğerin kendi dokusundan oluşan bir timör ile başlamaktadır. Hastalığın dağılımı bölgeden bölgeye değişmektedir. Genellikle Hepatit B enfeksiyonunun bulunduğu yerlerde hastalık önemli bir kitlesel sorundur.
Vücuda yaşamı için gerekli oksijeni üreterek karbondioksitin vücuttan atılmasını sağlayan akciğer, göğüs boşluğunun sağ ve sol tarafında yer alan organdır. Hücre ve dokulardan oluşan bu organdaki bazı hücrelerin kontrol dışı çoğalarak akciğerde tümör oluşturması yoluyla ise akciğer kanseri oluşur
Erkeklerde bulunan testislerin en önemli amaçları, üremeyi devam ettirmek için sperm üretimi ve erkeklik hormonu salgılamaktır. Testis kanseri erkeklerde sadece 100 kişiden 1’inde görülen nadir kanser türlerinden birisidir.
Beyin Tümörleri beyinde olmasının dışında çevre dokulara da sıçrayıp kafatası içine doğru büyüyen tümörlerdir.
Beyin tümörlerinin nasıl ve neden geliştiğine dair bir bilgi bulunmamaktadır. Beyin tümörleri her yaşta görülmektedir.
Mide Kanseri, diğer kanser türlerine göre daha az görülen bir kanser türüdür. Mide Kanseri kısmen önlenebilir bir kanserdir. Günümüzdeki teknoloji ve bilim sayesinde kanserin başlamadan önlenebilmesi açısından büyük adımlar atılmıştır.