Meme Kanseri

Home Meme Kanseri

Doktora Soru Sorun ?

    Meme Kanseri

    Meme Kanseri, memeyi oluşturan dokulardaki hücrelerin değişime uğrayarak, çoğalması ile oluşan kötü huylu timör sonucu oluşan bir kanser türüdür.

    Kanserli hücreler önce kendi çevresine daha sonra yakınlardaki lenf bezlerine sıçramaktadır. Erken teşhis edilemeyip tedavisi başlamayan meme kanseri vakalarında bu kanser türü çevredeki organlara sıçrayarak tedaviyi olanaksız duruma getirmektedir.

    Dünyadaki istatistiklere göre meme kanserinin görülme sıklığı son yıllarda oldukça artmıştır. Araştırmalara göre bir kadının hayatında meme kanserine yakalanma olasılığı 1/8 olduğu açıklanmıştır. Sağlıklı beslenerek, spor yaparak, alkol ve sigaradan uzak durarak bu hastalık önlenebilir. Aynı zamanda kullanılan hormon ilaçları ve çok geç yaşta anne olmakta hastalığı tetikleyen durumlar arasındadır.

    Meme kanseri belirtileri nelerdir?

    Meme kanseri uzun zaman belirti veremeden ilerleyebilir, fakat hastalık büyüdükçe bazı belirtiler meydana gelmektedir.

    Meme ucunda kızarıklık ve yaraların oluşması,
    Meme ucunda şekil bozukluğu,
    Meme ucunda deri dökülmeleri,
    Meme ve koltuk altında şişlik
    Meme ucunda renk değişikliği

    Meme kanseri nedenleri nelerdir?

    Meme kanserinin oluşumunda kişiden kişiye farklılık gösteren sebepler bulunmaktadır. Kişinin genetiği, çevresel faktörler etkilidir. Ailesinde meme kanseri geçirmiş birey bulunan kişilerde meme kanserine yakalanma olasılığı yüksektir.

    Meme kanseri çoğunlukla Kadınlarda görülen bir hastalıktır. Erkeklerde görülme olasılığı %1’den bile azdır. Hastalık genellikle 50 yaş üzerinde görülmektedir. Genç yaşta görülen meme kanseri vakaları genelde genetiktir.

    Östrajen hormonunun fazlalığı kanser riskini arttırmaktadır. Bir kadının ilk adetini diğerlerinden erken görmesi ve menapoza daha geç girmesi meme kanserini arttıran faktörler arasındadır.
    Doğum yapmamış kadınların doğum yapmış kadınlara oranla meme kanserine yakalanma riski daha yüksektir.
    Gebelik yaşı ve doğurulan çocuk sayısı da yapılan çalışmalara göre meme kanseri riskini etkilemektedir.
    Kullanılan hormon ilaçları da meme kanseri riskini arttıran sebepler arasındadır.
    Hareketsiz bir hayat ve fazla kilo (obezite) de meme kanseri riskini arttırır. Yapılan araştırmalara göre alınan her 5 kilo kanser riskini %11 arttırmaktadır.
    Düzenli beslenme, egzersiz, spor gibi aktiviteler meme kanseri riskini azaltmaktadır.
    Her kanserin riskini arttıran sigara ve alkol kullanımı meme kanseri riskini de arttırmaktadır.
    Araştırmalara göre her gün 3 kadeh veya daha fazla alkol tüketimi tüketmeyenlere oranla riski %40 arttırmaktadır. Bunun sebebi ise alkolün östrojenin kandaki oranını yükseltmesidir.
    Sinir, stres, üzüntü her hastalığı tetiklediği gibi meme kanserini de tetiklemektedir.
    Uyku düzeni de kanserin önlenmesinde önemli bir faktördür.

    Meme Kanseri Teşhisi Nasıl Konulur?

    Yetişkinliğine girmiş herkesin düzenli meme kanseri taraması yaptırması önerilmektedir. Meme kanseri belirtileri ile doktora giden kişilerde yapılan tanı testleri ile hastalığın teşhisi konulmaktadır. İlk olarak doktor kişiye fiziki muayene yapmaktadır. Doktorun gerekli gördüğü durumlarda meme kanserinin teşhisi amacıyla bazı testler ve uygulamalar kullanılmaktadır.

    Biyopsi
    Ultason
    Tomosentez Mamografi
    PET
    Bilgisayarlı Tomografi
    Fitoterapi ile Meme Kanserine Çözüm Var!

    Kanser günümüzde tedavisi zor olan ağır bir hastalıktır. Fakat tedavisi mümkündür. Kanserin tedavisini hızlandıran en önemli faktörlerden birisi erken teşhistir. Günümüzdeki imkanlar ve modern tıp sayesinde kanser erken teşhis edilebilmektedir. Yine de herkes bu durumun farkına varamamakla birlikte çok geç teşhis koyulan hastalarda mevcuttur.

    Fitoterapi ile kanser tedavi yöntemlerinin yan etkileri azaltılmakta ve tedavinin hızı arttırılmaktadır. Modern tıbbın fitoterapi ile birlikte kullanılması ile birlikte binlerce kanser hastası kanserden kurtulmaktadır.

    Fitoterapi ile Akciğer Kanseri, Prostat Kanseri, Mide Kanseri, Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri, Böbrek Kanseri, Pankreas Kanseri, Rahim (Uterus) Kanseri, Cilt Kanseri, Testis Kanseri, Mesane Kanseri, Over (Yumurtalık) Kanseri ,Bağırsak (Kolon) Kanseri ve Meme Kanseri gibi kanserlerin tedavisinde önemli ilerlemeler kat edilebilmektedir.

    Fitoterapi’nin Kanser Tedavisinde Kullanılmasının Amaçları Nelerdir?

    Kanserleri hücrelerin vücuttaki diğer organlara sıçramasına engel olmak,
    Kanserli hücreleri yok etmek,
    Hastanın bağışıklığını güçlendirerek vücudu diğer hastalıklardan korumak,
    Modern tıpla kanser tedavisi için kullanılan kemoterapi ve radyoterapi yöntemlerinin etkilerini arttırmak,
    Kemoterapi ve radyoterapi tedavilerinden kaynaklanan yan etkileri minimuma indirmektir.

    Kanser Tedavisi için Kullanılan Şifalı Bitkiler Nelerdir?

    Araştırma merkezlerinde yapılan çalışmalara göre ginseng, yaban mersini, zerdeçal, reishi mantarı gibi bitki özlerinin kanser tedavisinde kullanılarak olumlu sonuçlar alındığı gözlemlenmiştir. Bu konular hakkında çalışmalar yapan Fitoterapi uzmanları kanser tedavisinde etkili bitkisel ürünleri ve bitki özlerini geliştirmektedirler.

    Ülkemizde en sık görülen kanser tipi Akciğer Kanseridir. Akciğer Kanserinin sebeplerinin başında sigara kullanımı gelmektedir. Tıbbi bitkileri tüketen Çin ve Hindistan gibi ülkelerde kansere yakalanma oranı diğer ülkelere nazaran daha azdır. Bu ülkelerde görülen kanserlerin nedeni genelde hava kirliliğidir.

    Kanser Hastaları Nasıl Beslenmelidir?

    Dr. Hakan Özkul Kanser Tedavisi için kendisine gelen hastalara tedavinin olumlu sonuç verebilmesi için “Kanser hastasının yeme-içmeye devam etmesi ve bilincinin yerinde olması gereklidir.” diyor.

    Kanser Hastaları için Beslenme Tüyoları:

    Ev yapımı yoğurt tüketilmeli,
    Katkı maddesi içeren ürünler tüketilmemeli,
    Tereyağı ve zeytinyağı dışındaki yağlardan uzak durulmalı,
    Unlu mamüller tüketilmemeli,
    Şekerden uzak durulmalı,
    Beyaz ekmek tüketilmemeli (ekmek olarak tam buğday ekmeği tüketilebilir),
    Sarımsak, limon ve bal tüketilmeli,
    Sabah ve akşam olmak üzere bir tatlı kaşığı çörek otu yağı ve yarım çay bardağı süzme zeytinyağı tüketin.

    Fitoterapi ile Kanser Tedavisinin Süresi Ne Kadardır?

    Fitoterapi ile Kanser Tedavisine vücut anında cevap vermez ve bir süreç gerektirir. Kanser Tedavisinin süresi 6-12 ay arasında kanserin türüne ve hastanın durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Tedavinin etkisi 4 ay gibi kısa bir sürede de etki edebilmekle birlikte 1 sene sürdüğü de görülmektedir. Kanserli hücreler tamamen tedavi edildiğinde olası metastazları önlemek için düşük dozlarda fitoterapi tedavisinin devam edilmesi önerilmektedir.

    Radyoterapi ve kemoterapi çoğu zaman kanser hücrelerini yok edememektedir. Bu hücreler başka organlara geçip güçlenir ve kanser hücreleri üremeye başlar. Metastaz eden kanser bir öncekinden daha ağır geçer. Bu yüzden kemoterapi ve radyoterapi dışında fitoterapi tedavisi mutlaka uygulanmalıdır.