Karaciğer kanseri
Karaciğer kanseri karaciğerin kendi dokusundan oluşan bir timör ile başlamaktadır. Hastalığın dağılımı bölgeden bölgeye değişmektedir. Genellikle Hepatit B enfeksiyonunun bulunduğu yerlerde hastalık önemli bir kitlesel sorundur. Gelişmiş ülkelerde ise daha az rastlanan bir hastalıktır. Karaciğer kanseri erkeklerde daha fazla rastlanmaktadır. Hastalığın en sık oluşum sebebi başka organ ve dokulardan kanserin karaciğere metastaz etmesidir. Vücuttaki her organdan karaciğere kanser yayılabilmektedir.
Karaciğer Kanseri’nin Belirtileri Nelerdir?
Her kanserde olduğu gibi karaciğer kanserinde de erken teşhis belirti olmadığından zordur. Bu sebeple Siroz gibi rahatsızlıkları bulunan hastalarda erken tanı önem taşımaktadır. Karaciğer kanserinin belirtileri arasında ciltte sararma, karında şişkinlik, sırt ağrısı, kaşıntı, iştahsızlık, şişkinlik, hazımsızlık, idrar renginde koyulaşma, değişik dışkı renkleri vardır. Bu belirtilerin çoğunluğu yoksa çeşitli enfeksiyonlar da olabilir
Karaciğer Kanseri Nedenleri ve Risk Faktörleri Nelerdir?
Karaciğer Kanseri riskini arttıran bazı durumlar söz konusudur. Hepatit B ve C virüsü hastalığını geçirip, virüs taşıyıcısı olmak en baş risklerden birisidir. Kan testleriyle bu hastalıkları geçirip geçirmediğiniz kontrol edilebilmektedir.
Aynı zamanda yiyeceklerde bulunan kansorejen maddeler, çeşitli ilaçlar, kronik rahatsızlıklar, ailenin geçmişinde kanser öyküsü, sigara kullanımı, alkol kullanımı, içme suyundaki arsenik, obezite, diyabet gibi faktörlerde karaciğer kanserinin sebepleri arasında yer almaktadır.
Karaciğer Kanseri Tanısı Nasıl Konulur?
Karaciğer Kanseri erken teşhisin en düşük olduğu kanser türlerinden biridir. Özellikle yüksek risk grubunda yer alan hastaların sık sık kontrol yaptırıp olası hastalığı kontrol altına almalıdır. Karaciğer Kanserinin tanısı ultrason, bilgisayarlı tomografi ve manyetik rezonans yoluyla konulur. Bunlarla beraber alfafötoprotein testi ile de tanı konmaktadır.
Fitoterapi ile Karaciğer Kanserine Çözüm Var!
Kanser günümüzde tedavisi zor olan ağır bir hastalıktır. Fakat tedavisi mümkündür. Kanserin tedavisini hızlandıran en önemli faktörlerden birisi erken teşhistir. Günümüzdeki imkanlar ve modern tıp sayesinde kanser erken teşhis edilebilmektedir. Yine de herkes bu durumun farkına varamamakla birlikte çok geç teşhis koyulan hastalarda mevcuttur.
Fitoterapi ile kanser tedavi yöntemlerinin yan etkileri azaltılmakta ve tedavinin hızı arttırılmaktadır. Modern tıbbın fitoterapi ile birlikte kullanılması ile birlikte binlerce kanser hastası kanserden kurtulmaktadır.
Fitoterapi ile Akciğer Kanseri, Prostat Kanseri, Mide Kanseri, Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri, Böbrek Kanseri, Pankreas Kanseri, Rahim (Uterus) Kanseri, Cilt Kanseri, Testis Kanseri, Mesane Kanseri, Over (Yumurtalık) Kanseri ,Bağırsak (Kolon) Kanseri ve Meme Kanseri gibi kanserlerin tedavisinde önemli ilerlemeler kat edilebilmektedir.
Fitoterapi’nin Kanser Tedavisinde Kullanılmasının Amaçları Nelerdir?
Kanserleri hücrelerin vücuttaki diğer organlara sıçramasına engel olmak,
Kanserli hücreleri yok etmek,
Hastanın bağışıklığını güçlendirerek vücudu diğer hastalıklardan korumak,
Modern tıpla kanser tedavisi için kullanılan kemoterapi ve radyoterapi yöntemlerinin etkilerini arttırmak,
Kemoterapi ve radyoterapi tedavilerinden kaynaklanan yan etkileri minimuma indirmektir.
Kanser Tedavisi için Kullanılan Şifalı Bitkiler Nelerdir?
Araştırma merkezlerinde yapılan çalışmalara göre ginseng, yaban mersini, zerdeçal, reishi mantarı gibi bitki özlerinin kanser tedavisinde kullanılarak olumlu sonuçlar alındığı gözlemlenmiştir. Bu konular hakkında çalışmalar yapan Fitoterapi uzmanları kanser tedavisinde etkili bitkisel ürünleri ve bitki özlerini geliştirmektedirler.
Ülkemizde en sık görülen kanser tipi Akciğer Kanseridir. Akciğer Kanserinin sebeplerinin başında sigara kullanımı gelmektedir. Tıbbi bitkileri tüketen Çin ve Hindistan gibi ülkelerde kansere yakalanma oranı diğer ülkelere nazaran daha azdır. Bu ülkelerde görülen kanserlerin nedeni genelde hava kirliliğidir.
Kanser Hastaları Nasıl Beslenmelidir?
Dr. Hakan Özkul Kanser Tedavisi için kendisine gelen hastalara tedavinin olumlu sonuç verebilmesi için “Kanser hastasının yeme-içmeye devam etmesi ve bilincinin yerinde olması gereklidir.” diyor.
Kanser Hastaları için Beslenme Tüyoları:
Ev yapımı yoğurt tüketilmeli,
Katkı maddesi içeren ürünler tüketilmemeli,
Tereyağı ve zeytinyağı dışındaki yağlardan uzak durulmalı,
Unlu mamüller tüketilmemeli,
Şekerden uzak durulmalı,
Beyaz ekmek tüketilmemeli (ekmek olarak tam buğday ekmeği tüketilebilir),
Sarımsak, limon ve bal tüketilmeli,
Sabah ve akşam olmak üzere bir tatlı kaşığı çörek otu yağı ve yarım çay bardağı süzme zeytinyağı tüketin,
Fitoterapi ile Kanser Tedavisinin Süresi Ne Kadardır?
Fitoterapi ile Kanser Tedavisine vücut anında cevap vermez ve bir süreç gerektirir. Kanser Tedavisinin süresi 6-12 ay arasında kanserin türüne ve hastanın durumuna göre değişkenlik göstermektedir. Tedavinin etkisi 4 ay gibi kısa bir sürede de etki edebilmekle birlikte 1 sene sürdüğü de görülmektedir. Kanserli hücreler tamamen tedavi edildiğinde olası metastazları önlemek için düşük dozlarda fitoterapi tedavisinin devam edilmesi önerilmektedir.
Radyoterapi ve kemoterapi çoğu zaman kanser hücrelerini yok edememektedir. Bu hücreler başka organlara geçip güçlenir ve kanser hücreleri üremeye başlar. Metastaz eden kanser bir öncekinden daha ağır geçer. Bu yüzden kemoterapi ve radyoterapi dışında fitoterapi tedavisi mutlaka uygulanmalıdır.